Wat als ik je een toverstaf gaf voor meer geluk?

Wat als ik je een toverstaf gaf….Een toverstaf waarmee je één ding aan je zelf mocht veranderen? Wat zou je dan kiezen?

Zou je een paar kilo willen afvallen, zou je meer willen leren sparen of zou je kiezen voor meer zelfvertrouwen. Of misschien wel dat je je niet zoveel meer aantrekt van wat anderen doen of zeggen?

En als ik je nu nog een toverstaf zou geven, waarmee je één wens mocht doen voor je kind. Wat zou je dan wensen? Heel veel geld? Heel veel geluk? Dat ze altijd geliefd zijn of dat ze voor altijd lekker in hun vel zitten?

Ik denk dat we allemaal wel iets kunnen bedenken wat we graag zouden willen veranderen. En al is het niet bij onszelf of binnen ons gezin, dan is het wel binnen de maatschappij. We streven tenslotte allemaal naar een perfect plaatje dat in ons hoofd zit.

Er zit alleen een ‘maar’ aan dit verhaal. Want dat perfecte plaatje gaat er nooit zijn. We blijven allemaal mensen en zelfs al zouden we het perfecte plaatje gerealiseerd hebben, dan komt er vaak toch wel weer iets waar we ontevreden over zijn of niet gelukkig mee zijn. We hebben tenslotte niet alles in het leven onder controle. Dus als we blijven streven naar perfectie, blijven we streven naar geluk, maar gaan we het dan ook ooit bereiken?

Maar wat als ik je nu zou zeggen dat er ook goed nieuws is en je perfectie niet nodig hebt om gelukkiger te zijn? Kan je wel wat tips gebruiken voor meer geluk?Hier gaan we:

Dankbaar zijn

In mijn eerdere (gast)blog beschreef ik al eens de voordelen van dankbaarheid. Uit onderzoek is namelijk gebleken, dat als je dankbaar bent, je je ook gelukkiger voelt. En ook door je waardering en dankbaarheid richting je kind uit te spreken, zal je ook zien dat je kind groeit en gelukkiger is.

Je bent al perfect

Dat is op papier het allermakkelijkste, maar in de praktijk vaak het moeilijkste te accepteren. Je bent namelijk al goed zoals je bent en ook je kind is goed zoals hij is. Je bent wie je bent, met al je goede en schaduwkanten. Alles bij elkaar maakt jij wie je bent en dat maakt je uniek. En zelfs de kanten van jezelf waar je niet zo trots op bent, hebben hun positieve aspecten als je erover nadenkt. Ben je bijvoorbeeld onzeker, dan kan het ook heel goed zijn dat je daardoor juist realistischer bent of juist makkelijker toegankelijk voor andere mensen. Dus accepteer jezelf zoals je bent met al je positieve en negatieve kanten. Want alleen als je van jezelf houdt, kun je echt onvoorwaardelijk van anderen houden.

Blijf positief

Alles begint in je hoofd. Je hele denkproces, hoe je je gedraagt, welke acties je neemt, alles begint in je hoofd. Dus probeer eens om de positieve dingen in het leven te zien, ook al is dit met tijden moeilijk. En natuurlijk betekent dit niet dat je niet meer verdrietig of boos mag zijn. Maar probeer de dingen van een positieve kant te bekijken en leer dit ook aan je kind. Zelfs bij hele vervelende dingen die ze op televisie kunnen zien, zoals een bosbrand, zijn positieve dingen te melden, zoals hulpverleners die de situatie proberen te redden.

En het mooie is van deze tips, je kunt er vandaag mee beginnen. En je mag klein beginnen. Ben een beetje liever voor jezelf vandaag. Probeer niet meteen boos te worden als er iets mis gaat, maar kijk naar wat goed gaat of wat je hebt geleerd van de situatie.
Want uiteindelijk is niemand zo streng voor jou, als jijzelf.

En blijf oefenen, want alles wat je aandacht geeft, groeit. En het mooie is, jouw kind leert het meeste van jouw gedrag. Dus je hoeft er niet eens zoveel van te doen, om je kind te leren hoe het ook gelukkiger kan worden 🙂

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat deze tips je gaan helpen om meer geluk te vinden, want uiteindelijk wordt iedereen daar blij van. Het mooiste cadeau dat éénieder aan de wereld kan geven, is tenslotte een gelukkige, gezonde en ontspannen jij.

Op mijn website vind je dan ook verschillende manieren om je verder te helpen om die ontspannen en gelukkige jij te worden. Zo is er inmiddels een videotraining waarbij je op een laagdrempelige manier, in je eigen tijd, boordevol tips kan krijgen over ontspannen en ontspannen opvoeden.

Als je vragen hebt, stuur me dan gerust een e-mailtje (info@zijnenzen.nl). Je krijgt van mij altijd persoonlijk antwoord.