Over mij

Ik ben Cindy Verhofstad-Derksen. En zoals mijn achternaam al doet vermoeden, ben ik getrouwd. Samen hebben we twee prachtige dochters van 8 en 6 jaar en wonen we in een dorp in Brabant.

In het dagelijks leven ben ik binnendienstmanager van een leuk team van 9 mensen en run ik daarnaast mijn eigen bedrijf.

Mijn verhaal

Mijn verhaal (of in elk geval het relevante deel) begon toen ik als 11-jarige met mijn moeder op yoga ging. Dat was ergens halverwege de jaren 90, dus je kunt je voorstellen dat yoga toen nog lang niet zo ‘hot’ en bekend was als het nu is.Wat ik daar heb geleerd zijn niet alleen meditatie of de bekende yogahoudingen als de zonnegroet en de neerwaartse hond. Maar vooral heel veel kennis over de yoga ‘way-of-life’, wat varieerde van kennis en de kracht van je lijf en ademhaling, tot je rust bewaren, maar ook bijvoorbeeld niet oordelen.

Leuk feitje, volgens mijn moeder is yoga de reden geweest dat ik nooit heb gepuberd 😊

Maar ondanks dat die wijsheid me door de puberteit heeft geholpen, trapte ik rond mijn dertigste toch in een bekende valkuil van deze tijd: stress.
Het was een combinatie van het runnen van een jong gezin, een verantwoordelijke baan, een huis bouwen (en verhuizen) en mijn persoonlijke eigenschappen van alles graag goed willen doen (vooral voor een ander) en controle houden.

Ik merkte toen aan mezelf dat ik niet die leuke, verantwoordelijke en wijze moeder was die ik graag wilde zijn voor mijn kinderen. En ik besloot dat dit toch ook anders moest kunnen.
Dus, geheel in lijn met mijn leergierige karakter, ben ik boeken gaan lezen, cursussen gaan doen, trainingen gaan volgen, alles om een manier te vinden waarbij ik zelf als moeder lekker in mijn vel kon zitten zonder daarbij mijn kinderen tekort te doen. En die manier heb ik gevonden.

Het grappige was dat die manier heel veel overeenkomsten had met wat ik ‘vroeger’ tijdens yoga al had geleerd. In die tijd bestond de term mindfulness nog niet, maar dat vat voor mij die kennis wel goed samen. En zo is de cirkel weer rond.

Wat kan ik voor je doen?

Omdat ik uit ervaring weet hoe kennis over mindfulness, omgaan met je gedachten en je emoties je kunnen helpen om je rust terug te pakken in het dagelijks (en vaak hectische) gezinsleven, wil ik deze kennis graag met je delen. Zodat zowel jij, als je kind ook die gereedschappen bij jullie hebben om om te gaan met prikkels, negatieve gedachten, drukte, stress of als er moeilijke of vervelende dingen gebeuren in het leven.
Ik heb hiervoor verschillende trainingen ontwikkeld, voor zowel jou als ouder als voor je kind. Deze kun je in je eigen tijd met of zonder je kind volgen.
Neem eens een kijkje bij ‘hoe kan ik je helpen’ voor alle mogelijkheden.

Wat je al zou weten, als je mij goed zou kennen:

-Ik ben een duizendpoot en ik heb heel veel interesses, op dit moment ben ik bijvoorbeeld aan het leren om zelf kleding te naaien. Maar ik heb ook mezelf geleerd om te hoelahoepen en heb ik een voorliefde voor Spaans en alles wat daarmee te maken heeft (hallo churros!)

-Ik hou van zee en strand. Als ik daar ben ontspan ik meteen.

-Mijn guilty pleasure is warme appeltaart met slagroom

-Ik doe graag dingen samen met mijn kinderen, zoals bijvoorbeeld tekenen of knutselen, maar voor kleien en slijm maken moet je niet bij mij zijn (gelukkig vindt papa dat wel heel leuk)

-Mijn grote wens is om het noorderlicht te zien in IJsland (want het is zo prachtig daar!)

Wil je een keer een (virtuele) kop koffie of thee met me drinken of heb je een vraag voor of over mij?
Stuur me een e-mail via info@zijnenzen.nl

Groetjes Cindy Verhofstad-Derksen