Ontdek je superkracht (leer je kind omgaan met emoties, prikkels en gedachten) – Gratis cursus

Dagelijks hebben we te maken met allerlei prikkels om ons heen. We horen geluiden, we zien beelden en we hebben een volle agenda. Dit geldt voor jou als ouder, maar ook jonge kinderen ervaren steeds vaker stress.
Dit kan te maken hebben met prestatiedruk, bijvoorbeeld vanuit school maar het kan ook zijn dat je kind perfectionistisch is aangelegd en het graag altijd goed wil doen.
Het kan komen door de vele afspraken in de agenda van je kind, van sporten tot muziekles, voorbereiden van spreekbeurten of speelafspraken.
Maar stress kan ook ontstaan doordat je kind gevoelig is voor prikkels. Wat mij opvalt is met name na de periode van lockdowns en veel thuis zitten, dat meer kinderen moeite hebben met grote groepen en veel prikkels.
Dat uit zich dan vaak in huilbuien, driftbuien, onrustig zijn, zich moeilijk kunnen concentreren, moeilijk in slaap vallen of slecht slapen.

Al die prikkels zorgen voor gedachten en die gedachten worden omgezet in emoties en gevoelens. Die gevoelens kunnen ervoor zorgen dat je je fijn voelt, maar gedachten als ‘dat kan ik niet’ of ‘hij vindt mij niet leuk’ of ‘zij wil niet met me spelen’ kunnen er ook voor zorgen dat je kind zich vervelend of verdrietig gaat voelen.

Wat mij betreft is het dan ook één van de grootste cadeaus die je kind kan geven, door ze al op jonge leeftijd te leren hoe ze met die prikkels, stress, gedachten en gevoelens om kunnen gaan.
Mindfulness is een manier om hier mee aan de slag te gaan. Zodat je je kind kan leren met zelfvertrouwen en gelukkig in het leven te staan. Je leert ze hoe ze om kunnen gaan met tegenslag, hoe ze zich positief kunnen voelen en hoe ze met hun emoties om kunnen gaan.

Als jij je kind hiermee wil helpen, dan is deze cursus iets voor jou.

Wat houdt de cursus in?

De cursus bestaat een werkboek gevuld met video’s en audio.  In totaal bestaat de cursus uit 8 hoofdstukken.
Elk hoofdstuk bevat een les met een video en aansluitend een opdracht om je kind te helpen de stof uit de video meteen in de praktijk te brengen. Je kunt deze opdrachten ook samen doen, dan heb je meteen een fijn en waardevol moment samen met je kind.
De cursus start met een introductievideo voor ouders, zodat je als ouder meteen een overzicht hebt, wat je kind gaan leren in deze cursus.

In deze cursus gaan we het over het volgende hebben:

1) Wat is mindfulness? En vooral wat kun je daar nu mee?

2) Wist je dat je een superkracht hebt die je altijd bij je hebt? En hoe kun je die superkracht gebruiken?

3) Op een dag hebben we gemiddeld zo’n 40.000 gedachten. Die gedachten kunnen je helpen, maar ook zorgen voor onrust. In deze les geef ik je verschillende tips hoe je om kunt gaan met niet-fijne gedachten. Maar ook hoe je je rust kunt terugpakken als je een druk of vol hoofd hebt (zodat je bijvoorbeeld rustig in slaap kan vallen).

4) Emoties, we hebben ze allemaal. En soms overvallen ze ons. Hoe werken die emoties nu? En wat kun je doen als je je boos of bijvoorbeeld verdrietig voelt?

5) Het leven is niet altijd makkelijk. Het is onvermijdelijk dat we dingen tegenkomen die gewoon moeilijk, lastig of niet fijn zijn. Maar wist je dat iedereen moeilijke dingen kan doen?
In deze cursus vertel ik je daar meer over en ook leer ik je wat je kunt doen de volgende keer dat iets vervelend of lastig is. Daarvoor leer ik je meer over de WAVE.

6) Iedereen maakt fouten, maar dat kan soms wel lastig zijn. Als jij het ook lastig vindt om iets niet goed te doen, dan ga ik je in deze cursus ook meer vertellen waarom fouten maken eigenlijk niet bestaat.

7) Wat kun je doen om je gelukkig te voelen? Om je positief te voelen en lekker in je vel te zitten? Ik deel praktische tips met je die je meteen kunt toepassen.

8) In de cursus zitten ook verschillende praktische oefeningen voor meer rust in je hoofd en je lijf. Denk bijvoorbeeld aan kindermeditaties, een piekerdoosje of ademhalingsoefeningen.

Dit alles gaat ervoor zorgen dat je kind lekker in zijn/haar vel gaat zitten, dat ze stevig en met zelfvertrouwen in hun schoenen staan. Dat ze weten hoe ze met vervelende situaties om kunnen gaan en dat hoe die stroom aan gedachten die je hebt je juist kan helpen om je gelukkig en positief te voelen. En daarnaast krijgen ze dus ook nog praktische oefeningen wanneer ze zich onrustig of druk voelen, om die rust in hun hoofd en lijf weer terug te pakken.

BONUS

Als bonus bij deze cursus krijg je ook een cheat sheet. Een pagina die je ergens zichtbaar in huis (of op de kamer van je kind) kan ophangen, zodat je elke dag herinnert kan worden aan de belangrijkste lessen uit deze cursus.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus ‘mindfulness voor kinderen’ bestaat uit 8 lessen plus een introductievideo voor ouders. De lessen bestaan uit video’s die aansluiten bij kinderen in de basisschoolleeftijd. Vanaf ongeveer 8 jaar kunnen de video’s dan ook zelfstandig door je kind bekeken worden. Is je kind jonger? Dan is mijn advies om de video’s samen te bekijken of om de video’s als ouder zelf te bekijken en de kennis aan je kind door te geven. De keuze is aan jou, aangezien jij je kind het beste kent.

Hoe gaat het in z’n werk?

Hieronder kun je aan de slag gaan met de cursus (ja, het is gratis omdat ik graag zoveel mogelijk ouders en kinderen help om meer rust en ontspanning te ervaren :-))

Heb je vragen?

Stuur dan een mail naar: info@zijnenzen.nl dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug met het antwoord.