Multipassionate….alle eigenschappen hebben zijn mooie kanten

Multipassionate….alle eigenschappen hebben zijn positieve kanten…

Multipassionate, het is een term die ik laatst tegenkwam op social media.
Iemand die meerdere passies of interesses heeft.
Het past bij mij. Ik kan ergens vol in gaan als dit mijn interesse heeft, het wordt mijn passie.

Soms is dit mijn passie voor jaren en ga ik er vol in. Om dan tot de conclusie te komen dat ik mijn interesse een beetje ben kwijt geraakt en ik me ergens anders op ga focussen.

Zo vind ik het leuk om te delen over ontspannen opvoeden, maar ook over communicatie, word ik helemaal blij van mentale ontwikkeling (ook bij kinderen), ben ik creatief bezig met de naaimachine, ben ik bezig om me verder te ontwikkelen op het gebied van financiën (beleggen/crypto), houd ik van psychologie (ben nu bijv. mijn kennis aan het bijspijkeren over cognitieve gedragstherapie), schrijf ik een boek….oh ja en ik ben natuurlijk ook nog moeder en manager 🙂 En volgende week kan dit rijtje er weer heel anders uitzien.

Eigenlijk behoeft het geen labeltje.
Wat ik eigenlijk wil zeggen, ik ben zoals ik ben. Ik ben goed zoals ik ben. En jij ook, jij bent ook zoals je bent. Of je nu 1 passie hebt, 100 passies of geen passie.

En dat geldt ook voor je kind. Lijkt het soms of je kind niets afmaakt? Misschien zijn ze in de ontdekkingsfase. Is je kind volledig gefocust op een onderwerp? Wat fijn dat ze de verdieping in gaan.

Alle eigenschappen hebben positieve en negatieve kanten.
Ook als je kind eigenschappen heeft waar je eigenlijk niet blij van wordt (zoals bazig zijn, niet kunnen delen, snel boos worden) heeft dit een positieve kant. Als je je kind bazig vindt, heeft dit bijvoorbeeld als voordeel dat ze goed voor zichzelf kunnen opkomen.

Dit wil niet zeggen dat je je kind niet mag stimuleren om meer samen te spelen of samen te delen, maar het maakt het wat minder zwaar.
Het helpt je om ook je kind het zelfvertrouwen te geven dat ze goed zijn zoals ze zijn. Daarmee staat je kind sterker in zijn/haar schoenen en dat nemen ze de rest van hun leven mee