Mama, wat vond jij het mooiste aan kind zijn?

‘Mama, wat vond jij het leukste aan kind zijn?’
Ik vind dat zo leuk aan kinderen, ze kunnen je soms ineens verrassen met een vraag die je niet had verwacht. Met een vraag waarvan je denkt: ‘Waar komt dit nu toch vandaan?’

Dat was dus ook met deze vraag: ‘Mama, wat vond jij het leukste aan kind zijn?’ Zomaar out-of-the-blue kwam de vraag tijdens het naar bed brengen van onze dochter van 6. 

En ze overviel me een beetje met deze vraag, maar het eerste wat er in me op kwam was dat het leukste was om te kunnen doen wat je wil. Om je vrij te voelen. Om in de zomervakantie dagenlang op een kleedje in het gras te kunnen lezen. Zonder dat er gedachten door je hoofd schieten dat je nog een wasje moet aanzetten. Of dat het je opvalt dat de muur wel eens opnieuw gewit mag worden. Of dat je hoeft na te denken wat je ’s avonds gaat eten. Of dat er nog wel genoeg geld op de rekening staat.

Toen bedacht ik me dat het jammer is dat je dat gevoel kwijt raakt als je ouder wordt. Dat naarmate je verantwoordelijkheden toenemen, je gevoel van vrijheid en doen waar je zin in hebt afneemt.

Ook omdat ik niet geleerd heb om dat gevoel vast te houden. Om niet altijd mee te gaan in de stroom van ‘hoe het hoort’ maar bij jezelf te blijven. En te doen wat voor jezelf goed voelt en je niet teveel laat leiden door wat anderen ervan vinden.
Dus daarom wil ik dit ook graag delen. En ik hoop jou hiermee te inspireren.

Mijn goede voornemen voor deze vakantie is in elk geval om op zoek te gaan naar dat gevoel van vrijheid.
Naast natuurlijk ontspannen en heel heel veel genieten!
Wat vond jij eigenlijk het leukste aan kind zijn?
Ik vind het leuk als je me dit laat weten.

Ik wens je een mooie en ontspannen dag!

Groetjes
Cindy Verhofstad