Lezing (voor organisaties)

In mijn ervaring zijn er veel (jonge) ouders die erg druk zijn om gezin, werk, sport en diverse sociale activiteiten goed te kunnen combineren.
Vaak ontbreekt de tijd (of neemt men niet de tijd) om even de rust te pakken om je lichaam te laten herstellen van de drukte en stress, terwijl dit wel hard nodig is.

Veel (jonge) ouders zijn daarom op zoek naar een manier om rust en ontspanning te combineren met het verantwoord en bewust opvoeden van hun kinderen.

Wat kan ontspannen opvoeden hierin betekenen?

Mijn methode van ontspannen opvoeden biedt hiervoor een goede oplossing.
Bij ontspannen opvoeden kijken we aan de ene kant hoe ouders weer meer rust en minder stress kunnen gaan ervaren in het dagelijks leven. Hierdoor krijgen ze meer energie om die leuke ouder te zijn die ze diep van binnen al zijn, maar die door stress vaak onderdrukt wordt.
De methode is geen snelle oplossing (ofwel ‘quick-fix) voor stress, maar het biedt ouders praktische tools om weer de rust te kunnen pakken in stressvolle tijden, om weer meer te gaan genieten van hun kinderen en het opvoeden gewoon weer leuker te maken, zonder strijd.

Aan de andere kant is het ontspannen opvoeden van je kinderen een bewezen methode om kinderen emotioneel stabieler op te laten groeien. Hierbij mogen kinderen zichzelf zijn, maar duidelijke grenzen ontbreken hierbij niet. De sleutel hierbij ligt voornamelijk in het bewaren van de rust en de communicatie tussen ouder en kind.
In plaats van boos worden op je kind, gebruik je bijvoorbeeld humor in lastige situaties.

Over de lezing

De basisbeginselen van deze methode van ontspannen opvoeden heb ik samengevat in een lezing van ongeveer een uur.

Deze lezing kan bijvoorbeeld passend zijn bij een thema-avond voor (jonge) ouders op scholen, sportorganisaties of kinderdagverblijven. 

Heb je binnenkort een thema-avond/middag en ben je op zoek naar iemand die ouders meer kan vertellen over ontspannen en leuk(er) opvoeden? Zodat ze niet alleen meer rust en ontspanning ervaren, maar ook meer energie krijgen om te genieten van hun kinderen en dat allemaal zonder de kinderen daarbij te kort te doen?
Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Klinkt dit interessant voor jouw organisatie?

Stuur dan een e-mail naar info@zijnenzen.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.