Je bent mooi zoals je bent

Laatst had ik een mooi gesprek met een collega. En soms gebeurt het je dat je over koetjes en kalfjes begint te praten, je denkt weinig spannends, maar dat het gesprek dan toch een heel mooie conclusie heeft.
Zo’n gesprek had ik dus laatst.

Het onderwerp was afvallen of lijnen. En nee, ik heb geen ambities om afslankcoach of voedingscoach of iets dergelijks te worden, maar het gesprek deel ik graag met je.

In eerste instantie gaat het bij afvallen vaak om de kilo’s die je kwijtraakt en vooral hoe je dit kwijtraakt. Probeer maar eens op internet te zoeken naar de beste methode om af te vallen en de resultaten vliegen je om de oren. Voor de een is het koolhydraatarm, voor de ander is het veel sporten, de ander gaat op calorieen letten. Maar ik denk dat er niet één methode is, omdat iedereen anders is.
 

Daarnaast hadden we het over de kilo’s die je kwijt kunt raken. Je kunt heel goed je best doen en 3 kg kwijtraken. Dan ben je heel trots op jezelf en dat is dan vaak ook wat je uitstraalt. Ga je dan op vakantie en kom je weer 2kg aan, dan voel je je vaak niet zo lekker en baal je dat je weer 2 kg bent aangekomen.

Maar laten we dit nu eens door de ogen van iemand anders bekijken. Dit is misschien niet iets wat je wil horen, maar puur lichamelijk, gaat een ander het aan jou zien als je 3kg bent afgevallen of 2 kg bent aangekomen? Bij mensen met een gemiddeld tot bovengemiddeld gewicht, zal je waarschijnlijk het verschil niet gaan zien.


Wat mensen wel aan je zien is jouw uitstraling. Ze zien jouw trotse houding, dat je lekker in je vel zit en het geluk dat je uitstraalt als je afgevallen bent.

Maar ze zien ook jouw neerslachtige houding en uitstraling als je weer die 2kg bent aangekomen.

Dus hoe mooi is het als iedereen zich goed zou voelen in zijn eigen lijf, ongeacht hoe we er aan de buitenkant uitzien. Want uiteindelijk straal je dat uit.

Dus als je deze reminder vandaag kan gebruiken, onthoud dan: Je bent perfect zoals je bent.