Videotips: In zes stappen naar meer ontspannen opvoeden

Allereerst dankjewel dat je de tijd neemt om deze pagina te bekijken. Want ik weet (ook uit ervaring) dat je tijd als ouder kostbaar is en je eigenlijk altijd tijd te kort komt (en vooral tijd voor jezelf te kort komt).

Dus ik zal het niet te lang maken en als je iets naar beneden scrollt, krijg je meteen een eerste video met een tip om meer ontspannen op te voeden.

Waarom zou je eigenlijk willen beginnen met ontspannen opvoeden?

Allereerst omdat je gewoon die leuke, ontspannen moeder of vader wil zijn voor je kind. En niet die prikkelbare ouder die vaker dan hij/zij wil boos wordt en een machtsstrijd met haar peuter/kleuter voert.

Omdat je weer meer energie wil hebben om samen met je kind plezier te kunnen maken en wil kunnen genieten van je kind in plaats van gefrustreerd te zijn omdat je kind nooit lijkt te willen luisteren.

Of omdat je meer tijd voor jezelf wil om jezelf weer op te laden, zodat je meer rust in je hoofd hebt en je goed genoeg voelt om om te gaan met de uitdagingen die kinderen en opvoeden met zich meebrengen. En dat zonder een schuldgevoel te hebben tegenover je kind dat je kind iets te kort komt.

Of als bovenstaande op jou niet van toepassing is (en dan ga ik je ook maar meteen feliciteren want dat gebeurt zelden :-)), gewoon omdat je met ontspannen opvoeden je kind ook de juiste basis meegeeft om op te groeien tot een evenwichtige volwassene.

Mijn eerste videotip voor jou – Wat kan je doen als je peuter/kleuter niet luistert?

Zoals gezegd, hierbij meteen een eerste tip van mij voor jou. Eén van de grootste frustraties van ouders is tenslotte dat hun peuter/kleuter niet naar ze luistert. In deze video geef ik je het antwoord en ik heb ook iets voor jou!

https://youtu.be/jWhbnMdri4g

Mocht je meer tips wensen te ontvangen, schrijf je dan hier in voor mijn gratis videoserie, waarbij je de komende 6 dagen, nog elke dag een tip van mij ontvangt over ontspannen opvoeden: