Gratis piekerdoosje

Hieronder kun je het piekerdoosje downloaden, zoals je kon lezen in mijn blogbericht ‘Het piekerdoosje (en andere tips voor een ‘vol’ hoofd).

Het piekerdoosje is een tip voor kinderen die veel piekeren. Het idee is afkomstig uit ‘Stilzitten als een kikker’ van Eline Snel en kan gebruikt worden voor je kind gaat slapen.
Vraag als je kind in bed ligt of er nog dingen zijn waar je kind zich druk om maakt. Als dit zo is, pak je het piekerdoosje erbij en je kind kan hier deze gedachten in stoppen.
De gedachten gaan in het doosje en de deksel gaat er vervolgens op. Zet het doosje dan op een plekje in de kamer waar je kind het doosje ook kan zien. Hij ziet het doosje dan staan en weet dat de gedachten daar in het doosje zitten en niet meer in zijn hoofd.

Het doosje dat je hier kan downloaden kan je kind (of jij) inkleuren, uitknippen en in elkaar vouwen. Er staat een fee en een ridder op, zodat je ook het gesprek met je kind kan aangaan wat je kind zou willen dat de fee en ridder met de gedachten gaan doen.