Ga jij ook voor de win-win bij het opvoeden van je kind?

Schrijf je in voor mijn inspiratiemails op het gebied van ontspannen en leuk(er) opvoeden van je peuter/kleuter en je ontvangt als welkomstcadeau mijn e-book cadeau.

Ik hou zelf ook niet van spam, dus uiteraard behandel ik je gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor ook naar mijn privacy statement.

Ik denk dat het bijna een universeel gegeven is, dat je als ouder het beste voor je kind wil. Wat ‘het beste’ is, is persoonlijk, maar vaak komt het in de buurt van:

-dat ze opgroeien tot een gelukkige volwassene

-dat ze betekenisvolle relaties hebben met anderen (ofwel vrienden/vriendinnen)

-positief zijn ingesteld en lekker in hun vel zitten

-stevig in hun schoenen staan en om kunnen gaan met tegenslag

-succesvol zijn

Vaak proberen als ouder zo onze best te doen om ons kind te helpen om dit te bereiken, dat we daardoor onszelf helemaal vergeten.
En door alles perfect te willen doen, lijkt het vaak of we juist het omgekeerde bereiken. In plaats van dat je kind waardeert wat je doet, lijkt het vaak tegen te werken of niet te luisteren. Alles bij elkaar zorgt dit er vaak voor dat jij je ook moe voelt, waardoor je wat kribbig kan worden en voor je het in de gaten hebt, reageer je het af op de mensen die dicht bij je staan.

Dus hoe mooi zou het zijn als je je kind kan helpen om de beste versie van zichzelf te worden (wat je daar ook onder verstaat, of het nu gelukkig zijn of succes is) en dit op zo’n manier te doen dat je je jezelf niet achteraan hoeft te zetten. Dat je energie hebt om je kind te helpen en te steunen, maar ook van je kind te genieten? Dat je tijd hebt voor jezelf, zonder je kind daarbij tekort te doen?

Als dat goed klinkt, is een eerste stap die je kan zetten, het downloaden van mijn gratis e-book. Klik hieronder op de knop om het e-book binnen enkele minuten in je mail te ontvangen.