Gratis e-book: 7 tips om je kind te helpen met prikkels, emoties en gedachten

Schrijf je in voor mijn inspiratiemails op het gebied van mindfulness voor het hele gezien en je ontvangt als welkomstcadeau mijn e-book cadeau.

Ik hou zelf ook niet van spam, dus uiteraard behandel ik je gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor ook naar mijn privacy statement.

We leven in een drukke en snelle wereld, zonder dat we ons daar altijd bewust van zijn.
Sluit maar eens een minuut je ogen. Welke geluiden hoor je?
Vaak vallen de geluiden je niet eens op, maar als je echt gaat luisteren hoor je auto’s, vliegtuigen, vogels, misschien een hond die blaft.

Maar er zijn veel meer prikkels die we op een dag tegenkomen. Niet alleen geluiden, maar ook beelden die we om ons heen zien. Mensen op straat, voorbijscheurende scooters. En ook via de (social) media krijgen we een constante stroom aan informatie.
En ook onze gedachten zorgen intern voor een stroom aan vragen, twijfels, oordelen en gevoelens.

Dit alles kan ervoor zorgen dat je onrust gaat voelen. Maar dit geldt niet alleen voor jou als ouder, maar ook zeker voor je kind.
Mede doordat we de afgelopen jaren vaak in lockdowns hebben gezeten, met z’n allen in kleine groepen thuis zijn geweest, zijn veel kinderen niet meer gewend aan grote groepen en veel prikkels. Dit kan ervoor zorgen dat je kind onrustig is, slecht in slaap kan vallen of stress ervaart.

Wat mij betreft is het dan ook één van de grootste cadeaus die je kind kan geven, door ze al op jonge leeftijd te leren hoe ze met die prikkels, stress en drukte om kunnen gaan.

In dit boek vind je zeven praktische tips waarmee je samen met je kind aan de slag kan gaan. De tips hebben allemaal te maken met het leren omgaan met je emoties en je gedachten. In mijn wereld zijn dat namelijk twee belangrijke onderwerpen die bepalen hoe jij je voelt.

Als je je bewust bent van hoe je je voelt, wordt het ook makkelijker om bijvoorbeeld de rust terug te pakken als je gestrest bent. Of om je emoties onder controle te houden als je zenuwachtig bent.

Door je kind al op jonge leeftijd om te leren gaan met hun emoties, vergroot je hun EQ, ofwel emotioneel quotiënt. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen met een hoog EQ gelukkiger zijn, meer zelfvertrouwen hebben en ook betere relaties hebben.

Als dat goed klinkt, is een eerste stap die je kan zetten, het downloaden van mijn gratis e-book. Klik hieronder op de knop om het e-book binnen enkele minuten in je mail te ontvangen.