De teletijdmachine in je hoofd

Professor Barabas die vond er een hele teletijdmachine voor uit, maar iedereen kan elke dag tijdreizen. Iedereen doet het ook elke dag.

En dan bedoel ik in je hoofd. Want hoe vaak denk je terug aan iets dat gisteren is gebeurd? Over dat gesprek dat niet lekker liep? Over je kind dat humeurig was?
Hoe vaak maak je je zorgen over morgen? Door de stijgende prijzen of omdat je kind het moeilijk heeft op school?

Op al die momenten ben je dus aan het ’tijdreizen’. Op al die momenten ben je op een ander moment dan dit moment. Op een ander moment dan het nu.

En juist dat tijdreizen in je hoofd kan voor heel veel onrust zorgen.

Zoals ik laatst had, waarin ik me op maandag afvroeg of ik die vrijdag ervoor vergeten was om de gymtas van mijn dochter mee te geven. Waarop mijn dochter heel wijs tegen mij zei: ‘Maar mama, dat is toch al gebeurd, dus dat maakt niets meer uit’.

En daar had ze natuurlijk helemaal gelijk in. Ik was overigens de gymtas niet vergeten, maar wat is gebeurd en in het verleden ligt kun je niet meer veranderen.

Dit geldt voor jou als ouder, maar ook je kind stapt vaker dan je denkt in deze teletijdmachine. Met onrust als gevolg.

Wil je nu die rust weer terugpakken? Wil jij je kind leren hoe ze met die onrust om kunnen gaan? Wil je je kind leren met zelfvertrouwen in het leven te staan. Dat ze goed met hun emoties om kunnen gaan, lekker in hun vel zitten en leren hoe ze met tegenslag om kunnen gaan? Of gewoon als de dag eens niet loopt zoals ze gepland hadden?

Neem dan een kijkje bij mijn online training ‘ontdek je superkracht’.