Opvoeden en ontspannen (met je kind)

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
227

Welkom bij deze training en wat goed dat je tijd neemt, om met het onderwerp ‘ontspannen opvoeden’ aan de slag te gaan, niet alleen voor jezelf, maar ook zeker voor je kind.

We leven tenslotte in een drukke tijd, in een wereld waarbij het soms lijkt of de mogelijkheden onbegrensd zijn.

De hele dag door worden we blootgesteld aan prikkels. Prikkels van buitenaf, zoals verkeer dat langs raast, onze mobiele telefoon die ons van allerlei gewenste en ongewenste informatie voorziet, de buurman die zijn gras aan het maaien is, de postbode die aanbelt met een pakketje en ga zo maar door. Maar ook binnen in ons hoofd zijn we vaak druk met nadenken en gedachtes, over bijvoorbeeld allerlei taken die nog gedaan moeten worden, we herhalen gedachtes uit het verleden en denken na over de toekomst.

En de hele dag door maken we daardoor ook bewust en onbewust keuzes. Van simpele dingen of je dat berichtje op de telefoon nu leest of later tot grote keuzes zoals naar welke basisschool je peuter straks gaat.

Niet zo gek dus dat we in de huidige wereld met zoveel te gelijk bezig zijn en we daardoor stress ervaren.

Daar komt nog bij dat we onszelf vaak een enorme druk opleggen dat we ook de juiste keuzes willen maken. Hoewel we van binnen best weten dat het onmogelijk is om altijd het juiste te doen, is dit niet altijd makkelijk aan jezelf toe te geven.
Daarbij vliegen we de hele week van hot naar her, van kinderdagverblijf naar school, van school naar werk, van werk naar huis en van huis naar sport (al dan niet voor je kind).

Onze kinderen staan voorop en uiteraard willen we altijd het beste voor hen. We willen hen de beste start en basis geven die we kunnen, zodat ze alle kansen krijgen om uit te groeien tot evenwichtige en gelukkige volwassenen. We zoeken de beste school voor ze uit, geven ze alle ruimte om te sporten of muziek te beoefenen, en stemmen ons eigen leven zo op hun af dat ze niets te kort komen.

Maar heb je er eigenlijk al eens bij stilgestaan wat je kind echt nodig heeft om uit te kunnen groeien tot die gelukkige en evenwichtige volwassene die jij in gedachten hebt?

En hoe fijn zou het zijn als je je kind die basis zou kunnen meegeven en zelf ook lekkerder in je vel kan zitten doordat je minder stress hebt? Daarmee ga ik je helpen in deze training.

Ik ga je praktische tips geven om om te ontspannen en ik wil je laten zien dat dit ook prima samen met je kind kan. Hierdoor wordt niet alleen jullie band beter, maar leert ook jouw kind vaardigheden om met stress om te gaan.

Ik wens je veel ontspanning toe 🙂