1-op-1 tijd

Wat hebben het kiezen van een school voor je kind, social media en relatieadvies met elkaar te maken?

In al deze situaties is het aannemelijk dat je eerder advies aanneemt van familie, vrienden of iemand met wie je een goede klik hebt dan van een vage bekende.

Als je een school voor je kind gaat kiezen, dan luister je eerder naar je schoonzus wiens kinderen al op school zitten, dan naar een vage collega die je alleen ooit bij de koffieautomaat ziet.

De mensen die je op social media volgt, zijn de mensen die je (hopelijk) inspirerend vindt of die je persoonlijk kent. 

Als je een beetje uit elkaar gegroeid bent met je partner (door de hectiek van het leven met jonge kinderen), dan zul je eerder advies aannemen van een goede vriendin dan van die oom waarmee je zelden contact hebt.

Het is hoe wij mensen in elkaar zitten. Je neemt eerder advies aan en luistert meer naar mensen die dicht bij je staan. Met wie je een verbinding of connectie hebt.
Zo zal je ook eerder iemand helpen die je persoonlijk kent, dan iemand die je op televisie voorbij ziet komen.

Wist je dat dit ook geldt voor je kind?
Dat je kind ook meer uit zichzelf gaat meewerken en beter gaat luisteren als ze een goede connectie met jou als ouder hebben?
En dat maakt het leven in huis een heel stuk meer ontspannen.

Maar hoe doe je dat nu, bouwen aan zo’n connectie of goede band?

Een effectieve manier om dat te doen, is door middel van 1-op-1 tijd. En voor je denk: ‘Hoe moet ik dat nu weer in mijn drukke schema inpassen?’, weet dan dat 10 minuten per dag al een verschil kan maken. En als 10 minuten per dag niet lukt, dan zijn 10 minuten per week al meer dan helemaal niets.

Tien minuten waarbij je echt even met aandacht bij elkaar bent. Samen een spelletje doet, een toren bouwt of al kletsend de hond uitlaat.